Sayfalar

17 Şubat 2013 Pazar

Program Tavsiyesi - 1 PixResizer



Aslında burası bir hobi blogu farkındayım ama ; birbirimize kullandığımız memnun kaldığımız işimizi kısaltacak ve dolayısıyla hobilerimize daha fazla vakit ayırabilmemize imkan sağlayacak programları da paylaşmamızın sakıncası olmaz sanırım. Amma da uzun cümle kurmuşum. Bazen düzgün bir cümle kurabilmek için çabalarken daha da kötü birşey çıkıyor ortaya. Ben en iyisi yine içimden geldiği gibi , konuştuğum gibi yazmaya devam edeyim :))



İlk tavsiye edeceğim program PixResizer . Öncelikle çok kullanışlı ve ücretsiz olduğunu belirteyim. Programın amacı fotoğrafları büyütüp küçültmek. Kullandığımız fotoğraf makinaları ve telefonlar artık çok güzel net fotoğraflar çekiyorlar ,ama bunun yanında fotoğrafların boyutu da yükseliyor. Haliyle internet ortamında paylaşırken bu fotoğraflar bizi zora sokabiliyor.Bazı forumlar yüksek çözünürlüklü fotoğrafları kabul etmiyor .Aynı zamanda fotoğraf yükleme siteleri de. E malum bloga yükleme yapıyoruz . Facebooka yüklerken uzun sürebiliyor. Tüm bu bekleme sürelerini kısaltacak bu program . Belki kullanan bilen vardır ,ama bilmeyenler veya alternatif arayanlar için tavsiyede bulunmak istedim.

Program ile isterseniz tek fotoğrafı isterseniz bir klasörün içindeki tüm fotoğrafları klasörü seçerek küçültüp büyütebiliyorsunuz. Program fotoğraf küçültmede çok başarılı ama büyütme kısmını çok kullanmadığım için o kısma yorum yapmayayım.

Son olarak programı indirmek isterseniz tüm indirme sitelerinde mevcut ama kendi sitesinin linki burada :

Free Download yazan butona tıklayarak indirebilirsiniz. Buradan indirmek biraz zahmetli onun yerine gezginler.net öneririm. Buradan direk indirebilirsiniz.

Programın kullanımını resimli anlatan bir site : Burada



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder