Sayfalar

3 Haziran 2014 Salı

Diktim Giydim :)

Bu parça kendime diktiğim 2. parça. Aynı zamanda giyilebilen ilk üst parça . bundan önce de kendime etkinlik bahanesiyle bir pantolon diktim. Burada . Artık diktiklerimi giyebilir hale geldim. Sanırım bundan sonra daha hızlı yol alırım :) Ayrıca 2 gecedir de eşime yeni bir eşofman dikmekle meşgulum.Güzel olacağa benziyor ama bir kaç küçük sorun var. Onlarıda halledebilirim umarım.
Gelelim postumuzun konusu tişörtümüze :)
Dün gece eşimin eşofmanından sıkılınca bıraktım. Bana kumaşların arasından göz kırpan çizgili penye kumaşı çıkardım. Nasılda dik beni diye bakıyor :) Severek giydiğim uzun bir tişörtümden kalıp çıkardım.
(burada bir püf noktası : benim bulunduğum yerde parşömen /kalıp kağıdı vs satan yok, ama ben ne yapıyorum.Marketten aldığım yağlı kağıtlara kalıp çıkarıyorum.Dayanıklılık aynı,sadece eni dar .Eh şimdilik kloş etek falan dikmediğim için yeterli. O zamanda en kötü birbirine eklerim. Aynı zamanda masa küçük olunca üzerinde çalışması kolay oluyor. Merkeze gittiğimde parşömen aldım ama kullanmadım henüz.Büyük parça çıkarırsam artık kullanırım. )
Heh nerde kaldık , kalıbımı çıkardım . Kestim biçtim teğelledim. Teğellemek zor olucak baktım iğneleyip geçiverdim.Akşam bir kısmını diktim.Kalanı sabah tamamladım .Ta daa .İşe gelirken giydim :)) İyi ki kumaşlarımın hepsini alır almaz yıkayıp kaldırmışım. Böylece diker dikmez giyebilirim :)


Eteğine kendi kumaşından bant geçtim  


Uzaktan görüntüsü.Çizgili olduğu için anlaşılmıyor pek ama :)

Eteğin bantı. 


Kollarına da yine kendi kumaşından bant geçtim .
Aslında bantları dikine geçmeyi düşündüm ama kumaşım yetmedi. Eminim öyle daha güzel olurdu :)


Yakasına da bant geçtim ama ince olmuş.Üzerimde kötü durmadı ama . Açıkcası esnek penye dikişi ile diktiğim için sökmeme de imkan yok :)) 


Bu yakaların iç kısmına temiz görünmesi için ne yapmalı acaba . Tişörtlere dikilen pamuklu şeritten var bende ama onu dikecek kadar usta değilim. Penye olduğu için sülfile dikişi yapmaya gerek duymadım. Dışarıdan görünmüyor nasılsa deyip öyle bıraktım ama pratik bir çözüm olursa denemek isterim. 
Şimdi bir kaç tane daha böyle yumuşacık penyem var. Ancak birer tişört dikecek kadar. Yavaş yavaş onları da dikerim artık. Ama önce eşimin eşfomanını bitirip oğluma bir kaç yazlık şort dikmem lazım .
Sağlıcakla kalın ,bol dikişli günler :)) 



8 yorum:

  1. çok güzel olmuş güle güle giy :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim . O kadar sevdim ki bugün bile üzerimde :)

      Sil
  2. Valla süpersin. Çizgili kumaşları çalışmak çok zor gelir bana. Öyle kamaşır ki gözüm bir süre sonra göremez olurum. Sen nasıl başardın. Helal olsun. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle bir hevesle diktimki sanırım çabuk çabuk dikip uzatmadım. gözlerim kamaşmaya başlamadan bitirdim :))

      Sil
  3. bence de çok güzel olmuş. esnek kumaşla çalışmak benim için çok zor sevmiyorum hiç ama siz çok güzel tamamlamışsınız, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemi şansı desek. İlk kez bir üst diktim kendime ,ilk kez esnek kumaş , ilk kez çizgili kumaş çalıştım. Allahtan işim rast gitti :)

      Sil
  4. Bayıldım, bayıldım, bayılddıııııııııımmmmmmmmmmmmm...
    Ya ben niyeyse öyle alengirli elbiseleri, dallı güllü kibarcık şeyleri görünce algım bozuluyor. Böyle penyelerle, spor, sade, günlük kıyafetlerle gelin bana yaww...
    Bu arada dikişi de çok güzel olmuş, esneme yapmamış hiç.
    Tü tü tü Maşallah... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)) bana bunlarla gel diyosun yani :) Emin ol hep bunlarla gelicem :D

      Sil