Sayfalar

30 Ağustos 2014 Cumartesi

KAZA TESPİT TUTANAĞI - ARACINIZDA MUTLAKA BULUNSUN

Değerli Arkadaşlarım
Gerçekten ihtiyacımız olmadığında bilmiyoruz üzerine uğramıyoruz ama aracınızda mutlaka kaza tespit tutanağı bulundurun . Yeni çıkan yasalara göre bir süredir maddi hasarlı trafik kazalarında polis gelmiyor. Ben de hiç aklıma bile gelmemişti lazım olabileceği ama oldu işte.Hiç hesapta yokken maddi hasarlı bir trafik kazası geçirdim ve arabamdaki trafik setinin içinde kaza tespit tutanağı yokmuş. Kazaya karışan diğer araç ta da yokmuş.En yakın kırtasiyeye gittik (burası küçük bir yer olduğu için) bulamadık. Yoldan geçen bir taksiyi durdurduk (onlarda mutlaka olmalı) ama onda da yoktu (ya da vermek istemedi bilemiyorum) .Ölü ya da  yaralı olmadığı için (çok şükür )  trafik polisi gelmedi.

 Lütfen aracınızı kontrol ediniz eğer yoksa herhangi bir kırtasiyeden cüzi bir ücrete kaza tespit tutanağı alabilirsiniz.
Eğer hemen şimdi bu yazıyı okuduğunuz sıralarda yazıcınız varsa ve arabanızda olmadığından eminseniz aşağııda verdiğim adreslerden indirip yazdırabilirsiniz.

Allianazsigorta : http://www.allianzsigorta.com.tr/DB/Documents/kazatespittutanak.pdf

Groupama : http://www.groupama.com.tr/UserFiles/File/21211200.pdf

Hdı Sigorta : http://www.hdisigorta.com.tr/document/Kaza_Tespit_Tutanagi.pdf

Bunlar benim rasgele bulduklarım . Sizin de kasko sigortanızın web sitesinden veya herhangi bir sigorta firmasının web sitesinden indirebilirsiniz.

2 hafta önce bugün akşamüzeri eve gelirken her zaman gittiğim yolda giderken tâli yoldan çıkan bir bey (!) arabama arka yolcu kapısının yanı ve mazot deposundan vurdu . Çok şükür taraflarda bişey yok. Ama benim arabam hala serviste . 13000 liranın üzerinde ciddi bir hasar var. O kadar kötü yani.

Çarpan kişi o kadar sakindi ki sorun değil , sizde bişey yok bende bişey yok sigortalar halleder polise gerek yok deyip durdu . Bizde yapacak bişey yok nasıl sa kasko var dedik kabul ettik.Tutanakları düzenledik , işimiz bitti. Adam diklenmeye başladı ben haklıydım diye.Meğer alkollüymüş.Eşim anlamış ama insanlık yapıp polise söylemedi telefonda. -Aklınızda bulunsun alkolden şüphelenirseniz mutlaka polise söyleyin. O durumda polis gelmek zorunda.
Üstüne üstlük çarpan kişi suçunu kabul edip susarken yakındaki bir karpuz satıcısı( vuran adamın yakın akrabası) " abla sen vurmuşsun , görenler var, bu araba çarpmış ,çarpılmamış , senin geldiğin yok tali yol , dedi durdu. Bu da yetmezmiş gibi eşime dönerek : "abi sende kabahat karı ( aynen karı) milletine araba mı verilir. Bak bende 5 tane araba var vermiyorum , yayan gitsin gelsin , otobüse binsin ,karı milletine araba mı verilir " dedi. Eşim la havle çekti bişey demedi . Üstelik bu kelimeleri söylerken kendi eşi de yanında.
Kazadan sonra oldukça sakindim . Beni sinirlendiren insanların davranışları olur genelde. Olaylar bir şekilde çözümlenir ama örümcek beyinler temizlenmiyor maalesef. Etraftan toplanan komşular (çarpan kişi belediye de çalışıyor) belediye çalışanları -(onlarda evlerinin balkonlarında atletle demlenip kafayı bulanlar  ) abla çarptı biz gördük dediler. Acaba ahirette bunun hesabını nasıl verecekler.
1-Benim arabaya çarpabilmem için araçla trafikte gidiyorken tersten arabayla kalça atmam lazım diğer arabaya . Onun da tam olarak önünü hizalamam lazım seyir halindeyken .Nasıl olacak sa !
2-Gittiğim yol ana yol değil ama diğer tali yoldan daha geniş.
3-Ben sağ yoldan gidiyorum. Her zaman trafikte (kontrolsüz kavşaklarda ) yol hakkı istinasız sağdan gidene ait.
Ama maalesef haklı çıkmak adına haksızlık yapanları ben Allahıma havale ettim. Maddi olarak kaybım olmasa da bi süre daha arabasızım. Üstelik arabamın değeri düştü. Kaskodan aldığım hasarsızlık indirimim delindi. Ama olsun , sağlık olsun , Rabbim daha büyüklerinden korusun ,olacağı varmış diyorum. Ama örümcek beyinli insanlara hakkımı da helal etmiyorum .

Bir kaç gün önce sigortanın kaza tespit tutanağı tamamlandı .Tahmin edin bakalım benim kusur oranım yüzde kaç ?
Tabiyki % 0 . Karşı tarafın kusur oranı : % 100 . Tutanığı yazıcıdan çıkarttım .
O karpuzcuya gidip bak sen KARI milletine araba verilmez diyosun ama senin akraban bir kadın kadar bile araba kullanmasını bilmiyor naber ; diycektim. Eşim müsade etmedi , ben götürürüm dedi.
Çok uzun yazmışım kusura bakmayın. Aslında niyetim bu kadar ayrıntılı yazmak değildi ama başlayınca devamı geldi. Hangi çağda yaşarsak yaşayalım trafiği hala bayan şoförlerin aksattığını düşünen usta şoförler oldukça bayan sürücülere yaklaşım değişmez bunu anlamış oldum.

Konunun başına geri dönersen siz siz olun arabanızda tutanak bulundurun. Umarım hiç lazım olmaz ama ne olur ne olmaz .

8 yorum:

  1. Kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz güzel paylaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Güzel paylaşım "güzel yorum ,ne diyim ? Keşke başıma gelmeseydi de ben de böyle güzel bir paylaşım yapmasaydım.

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Çok şükür ki sadece mala gelmiş. Ama haklısın. Sadece bayan olmak trafikte adını suçluya çıkarıyor. Neyse ki devletin hala bozulmayan yerleri var ki haklılığın ıspatlanmış. Allah bir daha göstermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim . Allah kimsenin başına vermesin. Araba tam 24 gün sonra tamirden çıktı.Dün akşam teslim alabildik sonunda. Yapanın yanına kâr kalıyor maalesef. Keşke böyle %100 kusurlu hatalarda yaptırımlar olsa . Ama nerdeee .

      Sil
  3. sevgili meşgul anne bloğunuzu yeni keşfettim ve bayıldım. Bu arada geçmiş olsun. Bana da beklerim... dikisvakti.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Beğenileriniz memnun etti beni. Bende geliyorum hemen blogunuza iade-i ziyarete :)

      Sil
  4. Ne var ne yok iyisindir inşallah. Bir sesini duyup, bayramını kutlamak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldim canım geldim:) Bayram telaşı , öncesinde oğlumun doğum günü , gelen misafirler derken koşturmacalı bir süreçteydim. Çok şükür sağlık sıhhat yerinde. sadece yoğundum .Ama sanırım bitti :) yeni bir post yazıyorum hemen . Sana da uğrayacağım hemen :) Ben de senin geçmiş bayramını kutlarım canım benim :)) Sevgilerimle .

      Sil