Sayfalar

22 Şubat 2014 Cumartesi

Yepyeni Kumaşlarım


Son aldığımı kumaşlarımı göstermek istedim size ama fotoğraflar niye böyle uzun uzun oldu anlamadım. Telefon ile çektiğimden sanırım. Fotoğraf makinamın kablosu bozuldu. Orjinali çok pahalı , uzakdoğudan sipariş verdim henüz gelmedi. Benim telefonum güzel çekiyordu ama onunda kamerasına toz kaçtı , tabletle çekicem onun da flaşı yok :) Eşimin telefonu ile çektim ama onda da uzun uzun oluyor :D
Ama yılmak yok illaki çekip ekliycem buraya :)



1- Bu üç parça da kot kumaş. En alttaki kalın , çanta olucak .Ortadaki ince bana pantolon , en üstteki çok ince kot ise oğluma yazlık pantolon olucak. 2 tane çıkar kumaştan belki bir şort bir pantolon yapabilirim .



 2- En üstteki çiçekli kumaştan biye yapacağım. Aradaki kırmızı beyaz terycoton kumaşlar yarım işlerim için .Alttaki pötikareli den günlük kullanım için masaörtüsü yapacağım mutfağıma :) 


 3-En zoru bu olacak sanırım :) Kendime ilk kez bir bluz/ gömlek dikmeyi deneyeceğim. Burda yetişir inşallah imdadıma :)


 4- Üstteki havlu kumaş. Bir arkadaşıma aplikeli /biyeli mutfak havlusu dikeceğim. Alltaki çizgili pazenden de oğluma gaffur pijama takımı dikeceğim. Eşim bana da alsaydın ya dedi .Ama ciddimiydi şaka mı yaptı anlamadım :) Bir dahakine dedim :) 


 5-Üstteki plaklı ise yine çanta olacak ama bu defa büyükçe bir çanta olacak . Ortadaki kaput dediğimiz oldukça kalın bir kumaş. Ham kumaş yani. Belki çanta yaparım veya çanta içine astar olarak kullanabilirim.Kalın olmasına rağmen kırışan bir kumaş olduğu için kararsızım. Ama ham kumaşları çok seviyorum nedense. Hep almak istiyorum. Kendime şöyle büyükçe bir çanta diksem üzerine aplike veya kumaş kalemleri ile desen yapsam nasıl olur ki ? En alttaki kumaş ise kalın likralı bir kumaş. Çok güzel pantolon olur ama ben kumaş pantolon giymeyi sevmiyorum. Muhtemelen çanta olabilir.



6- Bunlarda deneme amaçlı aldığım pamuk danteller. Çok usta terziymişim gibi tekstil kalemi bile aldım (çizgi taşı neyime yetmiyorsa :) ) Metrelil fermuar ve ilikli lastik olmazsa olmazım zaten :) Çocuk kıyafetlerinde çok kullanışlı oluyor. 

Birde süslü düğmeler aldım onu çekmeyi unutmuşum. Artık bir yerde kullanırsam eklerim :) Bolca tela aldım birde. Güzel planlarım var aplikelerle ilgili :) 



Tüm bu kumaşları gösterdim . Göstermediğim de evde bir dünya kumaş var .Baykumaştan bile aldığım kumaşlarım var. Ama makina var mı derseniz :) YOK . Nasıl yaparım ne zaman makina alırım belli değil.Ama bunları en kısa zamanda fikrimi değiştirmeden kesip kenara koyarım :) Yeni makina alınca bir hevesle hepsini dikerim sanırım :)) 

Bu arada kafamda belirmeye başladı makina tercihlerim. Janome 423s modeline bakıyorum. Bir çok blogger arkadaş kullanıyor ve memnun . Benim ilk düşündüğüm bindallı marka makinanın yaptığı işi hemen hemen yapıyor ve onun yarı fiyatı. 
Aplike olayım olmasa direk sanayi makinası alacağım aslında ama işte aplikeler elimi kolumu bağlıyor :D 
Neyse bu kadar laf yeter , işe döneyim patron kızmasın :)) Umarım tez zamanda bu kumaşların dikilmiş hallerini de ekleyebilirim :) Sağlıcakla kalın dostlar :) 

2 yorum:

  1. 3. fotodaki harika bol dikişli günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam istediğim gibi bir model bulamadım henüz ama yakındır :) Hah işte bu model aradığım demeden kesmek istemiyorum .

      Sil