Sayfalar

19 Kasım 2013 Salı

Bu Aralar Diktiklerim 2

Dikişe yeniden heveslendiğimi söylemişmiydim. Aslında bu heves bana biraz da zarar veriyor. Diğer yapmam gerekenleri aksatıyorum :S  Umarım kısa zamanda bi orta yol bulurum.
Bir kaç çanta diktim bu arada onlar tamamlanınca başka postta yayınlarım inşallah. Oğluma diktiklerimle devam edeyim :)) 

Bu diğer postta da bulunan ilk basit eşofmanımız :) Yanda ve arkada 1 adet olmak üzere 2 cebi var. Belinde kendi kumaşından kemer içinede kalın lastik geçirdim.


Bu da sahibinin üzerindeki resmi :) 



Bunun kumaşı yumuşacık çok güzel. Beli daha önceki büyük gelen şortundan çıkarılmış eşofman lastiği :) 

Yumuşak olduğu için severek giyiyor. Rengi tam çıkmamış resimde acı yeşil . Bacağına zebra diktim .  Bu da cepsiz ilk öğrendiklerimden. 



Bu kalın eşofman kumaşından . Cepli pantolon modelinde kestim. Üzerinde çok güzel duruyor :) İsminin baş harfini aplike yaptım. 


Bu kumaşı görünce bayıldım 

Arkadaşımın kızına eşofman takım diktim doğumgünü hediyesi olarak .Doğum günü teması minifareydi çünkü :) 


Hazır eşofmanlar gibi olmasına ramak kaldı yaptıklarımın . Malzeme eksikliğim olduğu için tam olamıyor maalesef. Misal yakaların içine takılan şey (adını bilmiyorum )-riba diye bişey var o olabilir mi ? 
O malzemeden olursa görünen dikişlerim daha temiz olacak inşallah. 


Sonuç bu. Arkadaşım beğendi kızı da beğenmiş. Sağolsunlar. Kumaşım az olduğu için üzerine göre olmuş. Keşke az daha büyük olsaydı :) 



Kendi küçük gelen kot pantolumdan oğluma pantolon diktim. Cep ve ağ  kısımlarını olduğu gibi kullandım.Ağ kısmının kalın dikişlerini kestim tabiyki. Beline de kendisinin giyip çıkarması kolay olsun diye eşofman lastiği taktım. Çok yakıştı. Dün kreşe giderken giydi hatta :) Oğlum beğenip te giyince mutlu oluyorum tabiyki :) 


Resimde paçanın birisi kısa birisi uzun gibi çıkmış. Sonradan farkettim .Ama eşit bacak boyları :) 



Bu postun en özel parçasına sıra geldi. Cuma günü okulda pijama partisi varmış. Perşembe akşamı haberim oldu tabi :) Evde pijaması çok ama hepsi inceli kalınlısı penye nihayetinde :) Partiye ne yakışır. Tabiyki pazen pijama. Kumaşım kısıtlıydı. Bi süredir ne yapsam çıkmaz takım diye düşünüyordum. Mecburen olursa olur olmazsa kalır diye o akşam kestim. Yettiğince bi pijama diktik oğlumla :) Bayıldı .HEnüz prova aşamasındayken bile "en sevdiğim pijamam " dedi. Bu lafın üzerine bu pijama sabaha yetiştirilmezmi :) Tabiyki   yetiştirdim ve sabah gönderdim okula .


Bu askıda :) 

Bu da üzerinde :) Yakışmış mı :) 




15 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, ne kadar güzeller. Hepsi de çok yakışmış oğlunuza, Güle güle giysin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim :)

      Sil
  2. maaşallah maaşallah biraz daha diksen dükkan açıcan :)
    hepsi birbirinden güzel olmuş canım bişi sorcam o mini fareli takımın beline yakasına ve kollarına geçirdiğin malzemenin bir adı varmı oşekildemi satılıyor yoksa kumaş halindemi..cevap yazarsan çok memnun kalıcam sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok daha neler Esmacım :) Belki dükkan değil ama bir kaç bişey üretip satabilmeyi çok isterdim.En azından kendi kumaş ve hobi malzemelerimin parasını çıkaracak kadar :)) Kenarlara ve yakaya geçtiğim malzemeyi bilmiyorum. Kardeşimden öğrenirim ama .Tekstil fabrikasında çalışıyor çünkü. O bilir. O malzemeden bulmam gerekiyor benim de :)) En kısa zaman da öğrenir yazarım :) Hatta dur hemen arıyım bari :))

      Sil
  3. maşallah allah yavrunuzu size bağışlasın,sitenizi tesadüf eseri buldum sizi takibe alıyorum ben de sizi beklerim
    kendimceseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim .Bende uğruyorum blogunuza hemen :)

      Sil
  4. Hepsi de çok güzel. Çok da yakışmış. Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hülyacım. Saolasın .Sevgiler :)

      Sil
  5. Elinize sağlık ne güzel böyle becerikli olmak.Ben de bir türlü şu dikiş makinasıyla barışamadım.Bir öğrensem ne çok istediğim şey ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi içinden gelmiyorsa bekle sevgili Tuğba. Bir gün yeteri kadar istek gelince kendiliğinden geçiverirsin makina başına :) Ve yapabildiklerine sen bile inanamazsın :)) Yeteri kadar isteyince emin ol fırsat yaratılıyor :)

      Sil
  6. ellerine sağlık hele o minnie mouse kumaşına bayıldımmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah o minie li kumaşın devamını bulamadım :) Bulsam neler yapıcam da :)

      Sil
  7. Çok güzel olmuş tüm pijamalar.Hüle güle giysin minik beyefendi ve hanımefendi.Pazen pijamalara ben de bayılırım, minie li penye ise şahane.

    YanıtlaSil
  8. Hepsi hazır gibi harika olmuş.Ellerinize sağlık..))

    YanıtlaSil