Sayfalar

15 Nisan 2013 Pazartesi

Kimseye Etmem Şikayet ; Yazarım Ben Bloğuma :)

Üst kat komşumun balkonu gideri tıkanmış. Ee ne olacak şimdi. Bizim balkon kırılıcak gider tamir edilecek. Sonrasında ne olacak .Benim bildiğim ne olur çalışan usta en azından kaba pislikleri kırıp döktüğünü alır çöpe atar değilmi . Yok ama pratik te öyle olmuyor maalesef.

Alttaki görüntülere bakın lütfen de haksızmıyım deyin bana. Benmi çok abartıyorum. Komşuma bişey demedim surat bile asmadım ama çok üzüldüm. Bloga yazayım baride içimi boşaltayım dedim :))



Üstüne üstlük bu kadar da değil.Ustanın yanında malzemesi de yok. Keser , tilt , vs hepsi bizden. 
Hikayemizin son noktası burası ama başı epey uzun ... 
Babam vefat etmiş memlekete gitmişim , dönüşümüzde yüzümüz gözümüz şiş daha evimize adım atmadan hoop geliyorlar balkon gider borusunu kırmaya. Sen müsaitmisin değilmisin sormadan. Evini ne halde bıraktın çıktın sabaha karşı yola çıktık sonuçta. 1 hafta öncesinde babamın vefat haberini alıp yola çıktığımızda , aynı komşumuz bizim arabamızın arkasına arabasını park etmiş. Sabahın 4 ünde kapısını çaldık arabanı çekebilirmisin diye ; tavırlı tavırlı gelip arabasını çekti. Komşum ne oldu hayırdır çocuk falanmı hasta ne oldu diye bile sormadı . Komşuluk bu sanırım bu zamanda.
 Neyse hadi kırılıyor balkon borusu epey sürüyor , yine pislikler bırakılıp gidiyor, ayrıca balkonda giydikleri terlik , kullanılan malzemelerin temizliği balkonun temizlemesi yine bana ait. 
Bir kaç gün ellemedim zaten hemen gelir yaparlar diye ama neeeerrrde.  Sonra temizledim , ertesi günü usta geldi boruyu tamir etmeye . Yine yapıldı yine bana temizlik. Neyse dedim yine. 
Aradan 1 ay geçti geçmedi gecenin 12 sinde üst kat komşu geldi balkonları yine tıkanmış .E hani usta gelmişti yapılmıştı. Benim onca katlandığım boşamıydı. Hayddaa. Geldi adam balkona girdi. Herkesin uyuduğu bir saat. Yine malzeme verdik komşu balkon borusunu kırdı yine. Gecenin o saatinde. Bütün komşular balkona çıktı noluyo diye . Hepsine açıklama yapmak zorunda kaldım. Nedense verilen rahatsızlıktan dolayı ben özür diledim.Sonuçta olay benim balkonum da geçiyor ..
Eeee başlarım balkonuna. Bir süre de öyle duruyor balkon, Dışardan görüntü zaten rezalet ama üst katlardan birisi balkon yıkayınca su direk bizim balkona. Bizim balkonun içine akıyor ama aynı zamanda alt katlardaki 2 komşununda pencerelerine geliyor. Neyse böyle günler geçiyor. Sonunda cumartesi günü akşam üzeri aynı usta geliyor yine malzemesi yok. Bi ara gidiyor boru almaya vs. Kırdı da kırdı kırdı da kırdı.Bizim balkonun boyunca kırdı beton boru ne varsa.  Ohoo neler çıktı neler , Mandallar bi avuç saç vs. Gece olmuş saat 10 biz hala akşam yemeği yememişiz. Ama usta hala tam anlamıyla bitiremedi... . Üst kattan asit dökmüştü .Süzgecin dışınada dökmüş.Dökmemesi gereken yerlere yani. derzleri parçalamış bu defa bizim duvarın içine su gidiyor , ee ne olacak bizim duvar nemlenecek içerden nem kusacak küflenecek .Onu aradı bulamadı tabiyki .Birde diyorki ee yarın evde beni bekleyin ben gelip yapayım . Oldu canım başka derdin . Yok dedi eşimde olmaz artık ,Ee ben nasıl yapıcam diyor usta , Valla artık iskele mi kurarsın ne yaparsın bilmem. 
Yeter ama diymi ? Yoksa benmi abartıyorum hala . 
Aradan bir kaç gün geçti aynı usta üst kat komşunun balkonu yapmaya. Bende çıkıyorum "abla vaktin varmı üst katı yaptım açayım suyu senin ordan kontrol edeyim. Bitirelimde yazık üstteki ablada yapsın temizliğini ." 
Çok afedersiniz burada "ulan " demek istiyorum. Ulan benim balkon günlerce pis bekledi tarafınızdan battı çıktı ya. Bana kimse yazık demedi ya . 

Olaydan bir kaç ay öncede bizim balkon giderimiz tıkanmıştı ama biz gidip kimsenin balkonunu kırmadık, 1 defadan fazla gidip rahatsız etmedik. Asit döktük tel soktuk vs açtık . Ayrıca balkon taşıp tıkandığında 1 avuç sigara izmiti çıkmıştı giderden. Buyur burdan yak. Sigarayı kim içiyor dersiniz .Bizde yok içen tabyiki üst  kat komşum. Yani benim balkonum da onların yüzünden tıkandı. Üstüne üstlük biz sorunu çözene kadar lütfen yıkamayın balkonu diye rica etmemize rağmen defalarca yıkamışlardı :( 
Bilmiyorum çok mu safız neyiz ailecek . Hala bu şekilde iyi niyetimiz suistimal edildiğinde bile ağzımızı açıp tek kelime edemiyoruz. Komşuluk bu sanırım. Bizi apartmanda herkes sever. Eee desenize böyle enayileri kim sevmez . :)) 

Herşey bi yana ; hepsini unuturum her şey gelir geçer  ama babam vefat etmiş ne gece giderken sordular ne gelirken .Bunu unutamam . Düşünsenize komşunuz gecenin bir saati çıkıp gidiyor 1 hafta sonra akşam vakti dönüyor valizlerle falan. Demezmisiniz önce komşum hayırdır yoldanmı geldin , ne oldu diye .Sonra derdiniz neyse onu anlatmazmısınız. Komşunun karısı da ben kucağımda çocukla iniyorum bana ordan siz neyle açtınız nerden aldınız diye soruyor , bir merhaba demeden. İşte bunu unutamam .  
Dedim ya kimseye etmem şikayet , ağlarım ben halime ... Ama gülüyormuyum ne ağlanacak halime. ....




6 yorum:

  1. geçmiş olsun ALLAH BİR DAHA göstermesin ne ayıp etmişler ama oturduğum yerden sinirlendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim .Maalesef çevremizde var acımasızca kendisini düşünen insanlar :(

      Sil
  2. Mahallemiz de ki komşuluk eskilerde kalan komşulukları aratmıyor. Bazen çok ilgili ve meraklı olduklarından sıkılır yüzlerine belli etmesem de içten içe söylenirim ama bu yazıdan sonra çok şükür bu kadar ilgisiz insanlar yok etrafımda diyorum. Çok ayıp etmişler. Tekrar başınız sağolsun Allah sabır versin. Balkon olayında da sabrınıza hayran kaldım ben olsam ilk dakikadan patlardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Hülya. Bence de fazla ilgili komşularından sıkılma tadını çıkar derim . Allah razı olsun.sabırlı olmak zorunda kalıyorsun bi yerde. komşuyuz diyorsun yüzyüze bakıyoruz diyorsun ses etmiyorsun ama olan kendine oluyor. Altı üstü 10 daireyiz ama kaç tane komşunun evine girmişliğim yoktur. Yok yani komşuluk ilişkisi.Aslında büyük bir yerde yaşamıyorum. Kemer büyük bir yer değil.Ama şansmı diyim ne diyim bilemedim :)

      Sil
  3. bizim balkonun son hali nedir diye merak edenler için yazayım mı :)
    üst komşu kendi balkonunu kırılan yerleri tamir ettirmiş.Fayans kaplatmış kırılan yerleri :) Bizim balkon mu duruyor tabiyki. Bizim balkon canım onların değil ki onlar niye parasını versinler değilmi.Yazık adamcağızlara bide bizim balkonun tamir parasınımı ödesinler. Biz yaptıracağız eşşek gibi de ödeyeceğiz parasını. Sonuçta onların yüzünden de kırılmadı ya balkon , biz canımız sıkıldı hadi heyecan olsun dedik keyfii kırdık .Yine yaptırırız nolacak ki ? Enayiliğimize doymayalım :)
    Birde dalga geçer gibi siz naptınız ? yaptırdınız mı balkonu ? biz mi ?biz fayans kaplattık :) demezmi komşunun kızı.Buyur burdan yak :)Boşuna beklemeyelim bari saf saf usta gönderecekler de yapılacak bizim balkon diye :))

    YanıtlaSil