Sayfalar

21 Ağustos 2014 Perşembe

Erkek Gömleği Dikimi

Olabilir mi ? Erkek gömleği dikmiş olabilir miyim :) Bu sorunun cevabı kocaman bir EVET :)


Bir süredir erkek giyim kalıbı arıyorum ya dostla ? Aa buldun mu demeyin , bulamadım. Ama aklıma başka bir fikir geldi. Eşimin giymediği solmuş  bir gömleğini tamamen en ince dikişlerine kadar söktüm :) Genelde giysileri kesmeden biçmeden ihtiyacı olanlara vermeyi tercih ediyorum ama bazı giysiler oluyor mesela. Lekesi çıkmamış , yada çok solmuş . Onları vermiyorum tabi haliyle.Onlarda bu şekilde malzeme oluyor bana :)
İşte o bir zamanlar çok çok sevilerek giyilen gömlek bana kalıp oldu.
Aslında bu deneme amaçlı dikilmiş bir gömlek.Dikebiliyormuyum diye kendimi denedim.Kusurlarım yok mu çook ama onları sadece ben görebiliyorum :))

Gömleğin yakasında tela yok , hem telam yoktu hem gerek yoktu. Nasılsa giyilmeyecek dedim :) Ama keşke tela almayı bekleseydim. Giyilebilecek kadar güzel oldu :)
Fransız dikişi yapmayı beceremedim , normal diktim , dikişleri yana yatırıp çıma dikişi geçtim.


İliklerimde fena olmadı hani :) 
Ortasındaki siyahlık kurşunkalem izi :) Yıkanınca geçecek :)


Kol bantı biraz daha geniş olmalıymış , ültimatom geldi :)



Askıda yamuk durmuş ama milimilimine aynı yakaların boyutu :) 



Etekler muhakkak yuvarlak olur .Başka türlü giymez hazretleri :) 


Askıda uzaktan görünüm. Sabah çok erken çektiğim için koyacak bir yerler bulamadım :)


Yakın detay :) Çok yakın bakmayın ama kusurları görebilirsiniz :)


Hey maşallah babanda mı terziydi be dedim kendime sonra cevapladım "Evet yavrum senin baban bir terziydi" 


Arka görünüşü ihmal etmeyelim. 


Başlığa bakıpta erkek gömleği dikimi adına tutorial , pratik tavsiye vs bulacağınızı sanıyorsanız yanıldınız :))) O tamamen gogıl amcadan yolu geçenlerle burada bulaşabilmek için :)) 

Kendime Notlar : 
Acilen tela al 
Cep yapmayı öğren , kolaya kaçma , 
Fransız dikişine çalış :)) 





16 yorum:

  1. Tebrik ediyorum. Hakikaten bu gömlek pek güzel olmuş. Eminim ki babanın makasının da bu işte büyük rolü olmuştur. Ellerine sağlık. Ben de inşallah eşime bir gömlek dikerim de dilinden kurtulurum onun:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babacığımın makası kullanmasam bile hep yanımda dikiş masamın baş köşesinde :) Aman sakın bulaşma derim ben eşine. Bir gömlek dikerim kurtulurum diye düşünürsen hayatının hatasını yaparsın :) Yapabildiğini görünce isteklerin arkası kesilmiyor çünkü. Akşam diktiğim bu gömleğe cep ekledim. Bu akşamda yeni yaka kesip telalı yeni yaka yapıcam :) Bir an önce giymek istiyormuş :) İŞin kötü tarafı habire sipariş veriyor hemen dik şu renkten dik pamuklu kumaştan dik , pembe dik , lila dik , mavi dik diye :)) Ben sana akıl vereyim ay zormuş , bu makinayla olmuyormuş yapamıyorum deyip kestirip at :D

      Sil
  2. Vallahi anlatmasanız hazır sanırdım muntazam duruyor ama tabi kusurları bi tek siz görebilirsiniz;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Fotoğraflardan pek belli olmamış aslında :) Özellikle çizgilere dikey giden dikişler düzgün bile olsa çok dikkat çekiyor :)

      Sil
  3. Valla biz kiminle aşık atıyormuşuz diye şöyle bir duraksadım. Biz hiç boşuna buralarda kalabalık etmeyelim. Sen erkek gömleği ve de ayaklı yakasından tutta, duble kol yapıp birde üstüne bunu çizgili ile yap!! Pess. Lütfen bunu daha sık yap... Sevgiler::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok artık diyorum :) Bu kadar güzel bir yorumu haketmiyor bu gömlek :) Ben onun ciğerini biliyorum :) 5 liralık gömlek o :))
      Temennilerine katılamayacağım :) Zİra kocam çalışması zor bir müşteri :)))

      Sil
  4. ellerine sağlık..kalıp istersen var bende diyecektim önce ama sonra baktım ki gerek yokmuş.. zaten kalıbı katlayıp cebinden çıkartmışsın...
    süpersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. ZOrmuş erkek müşterilerle çalışmak. Sen güzel güzel kızlarına dikiyorsun mis gibi :)) Kalıp ihtiyacım şimdilik yok gibi görünüyor ama bilemiyorum :) zira eşim değişik değişik gömlekler istiyor :))

      Sil
  5. Elinize sağlık, gayet güzel olmuş, ilikler, yaka tam denk harika görünüyor, çok temiz bir çalışma olmuş. Sevgiler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu son yorumları nasıl atlamışım :) Çok özür dilerim geç cevap için .Aslında iliklerin arası geniş olmuş.5 düğme koymuştum 6 gerekiyormuş.Arası biraz açılıyor. Bir dahakine artık :) Çok teşkkür ederim.

      Sil
  6. Merhaba! Bloğunuza şimdi rastladım, gezinirken bu harika gömlekle karşılaştım. Benim de dikiş makineme hakim olmaya başladığım dönemlerde bir erkek pantolonu dikmişliğim vardı. Pantolonu erimiş çok çok kaliteli yün bir ceketin altına kaşe pantolon dikmiştim. Çok zor erkek kıyafeti dikmek. Başardım ve eşim hala giyiyor ama erkek terzilerinin hakkını vermek lazım, çok detaylı oluyor. Hem de bizim gibi cepsiz de olur, bluzu dışarı çıkarıveririm diye kaçış noktaları yok. Bir kere diktim, ve eşime " ben kendime dikeyim benden arta kalan para ile istediğini al" dedim. artık ondan sipariş almıyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öncelikle geciken yanıt için özür dilerim .Beğeniniz için teşekkür ederim , aynı yollardan geçiyormuş herkes demekki :)) Benimde ilk ve son oldu :)) Yakın zamanda düşünmüyorum eşime bişeyler dikmeyi :))

      Sil
  7. ben cook beğendim bu gömleği ☆☆☆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bu gömleğin üzerine 2 gömlek daha diktim. Gün geçtikçe daha iyi dikebiliyorum sanırım :) Sevgilerimle :)

      Sil
  8. Harika olmuş ya ben de Burda dergisinden bir erkek gömleği deneyeyim dedim hiç girişmez olaydım:):)Eşimden iki tane girerdi içine:):):):)Söktüm bu sefer de kumaş tuhaflaştı öylece kaldı:(:(:(Ama aklımda inşallah eşime de pijama haricinde bir şey dikeceğim:):):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Güler Erkan 'ın dergilerinden birisinde sadece erkek gömleği modelleri var. 26 numaraydı sanırım :) İçinde çok model yok ama yine de temel kalıp için iyi :)

      Sil