Sayfalar

17 Şubat 2015 Salı

Kendime Montumsu Hırka Diktim

Aslında dikeli epey oldu. Tepe tepe kullanıyorum. Oğluma diktiğim monttan hemen sonra kendiminkini diktim. Hiç uğraştırmadı.




Buda daha önce intasgrama attığım yakın markaj :)) 




Kollar reglan . Creazon Dikiş dergisinin 6. sayısındaki ilk model. Uzun hırka kalıbından diktim . Astar yapmadım. Yakasına ve önlerine pervaz döndüm. Kapşonuna sevgili arkadaşım Özlem (ki siz onu oblem diye bilirsiniz :) ) Onun hediyesi olan minik kalp puantiyeli pembe penye kumaştan astar diktim . Fotoğraflar çok kötü biliyorum ama yapacak bişey yok :)) Eşim sadece doğa fotoğraflarını güzel çekebiliyor :) Boyu benden uzun olduğu için fotoğraflarım hep tepeden haliyle daha kısa daha ablak çıkıyorum :)  Fotoğraflarım genelde günlük kıyafetlerle ve işyerinde .Bende zaten günlük kıyafet dikmeyi seviyorum. Yapacak bişey yok. Fotoğraf makinamın şarj sorununu çözüp oğlum benim resimlerimi çekene kadar böyle cep telefonu ile çekilen basık resimlere mahkumuz sizde bende :)

Bu arada içimdeki bordo renkli body i de ben diktim. Yine eşofmanlık kumaştan.Sıcacık tutuyor.
Çoban düğmeli ve kapşonlu triko hırkaları çok severdim. Bundan sonra favorim kaşe ile diktiklerim olacak . Çünkü triko tüyleniyor ve en az 50-60 lira verdiğim hırkalar 1 sezonda giyilmez hale geliyor.Ama kaşe öyle değil :)

Creazon dergisinden diktiğim için bilgi vereyim :) 38 bedenim normalde .36 beden kalıbı dikiş paysız kullandım :) Bilginize. Siz de kontrol edin . 1 beden küçük kesmekte fayda var :)

Bloguma uğramadığım günlerde bol bol dikiş dikiyorum demektir ama sonrasında birikenleri bloga koymak da zor gelebiliyor. Kendi içinde yaman çelişki işte. Sırada eşimin gömlekleri (leri diyorum dikkat) ve ona diktiğim montun postu var :)




7 yorum:

  1. Çok güzel ve de çok profösyonel olmuş. Hele o çoban düğme ve iliklere bayıldım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çokkkk güzellll olmuş,gle güle kullan canım,ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok beğendim, çoban düğmelerle çok hoş duruyor, ben de mi yapsam listesine ekledim :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir mont olmuş. Bayıldım ellerine sağlık. İnsanın kendi kreasyonunu giymesi ne keyifli bir şey. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş, renk muhteşem! Kalıbın bedenini söylediğiniz iyi oldu, kocaman kesmekten kurtardınız bizi :) Sevgiler...

    YanıtlaSil