Sayfalar

10 Şubat 2015 Salı

Bu modeli nasıl dikebilirim ?


Merhaba arkadaşlar , 
çok aktif olmasamda arada pintereste bakıyorum . Neden arada çünkü girince çıkamıyorum da ondan :D      Epey önce aşağıdaki modeli gördüm beğendim , bilgisayarıma kaydettim. Bu modeli veya benzerini dikmek istiyorum kendime , ama kalıbı anlamadım . Kapşonu gövdeyle beraber kesilmiş sanırım. Usta arkadaşlar bir bakarmısınız , nasıl dikebilirim :)))  Birde önleri eşit mi kesmek lazım. İçte kalan ön parça içinde fazlalık yapar sarkarmı , onu da düğmeyle içe sabitlemek lazım gelirmi :) Omuz dikişinide göremediğim için tereddütte kaldım.  Önerilerinizi bekliyorum. 
Ticari olarak bir faydam olmayacağı için paylaşmamda sorun yoktur umarım  :)   Çünkü bu arkadaş dikip  satıyor sanırım .                                          



11 yorum:

  1. Ayyy.... Çok güzel bir model. Ama buna benzer bir model bulamadım dergilerimde. Gelecek cevapları ben de merakla bekliyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap mevap yok canım boşuna bekleme :D İkimizden başka kimse yok :D Ya sen ya ben deneme yapacağız sanırım :) Benimde dergilerde hiç karşıma çıkmadı böyle bir model. Elimdeki yarım işleri tamamlar tamamlamaz rasgele deniycem bunu :) O zaman yazarım sana da canım :)

      Sil
    2. Boş ver müveddet seninle karşılaşana kadar bir yıldan fazla bir virgül görmedim ben. Mutluluk cevaplarda değil, yaptıklarımızda:))) yine de kopma emi:)))

      Sil
  2. Sanırım omuz dikişi var. herhangi bir uygun kalıba kapşon kısmını ekleyip kesilebilir gibi geliyor ön parçalar eşit görünüyor.gerçi ben usta değilim ama buradan öyle görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu bir boş zamanımda kafa patlatıp denemeyi düşünüyorum . Belki önemsiz bir kumaşla deneme yaparım önce :) Yaptığımda mutlaka yazarım canım .

      Sil
  3. Dikiş dikmeyi kendi kendime öğrendim ama yardımcı olmaya çalışayım. Temel bluz kalıbını ön ortadan itibaren bir miktar uzatarak anvelop ön oluşturun. Bu ön parçaya patron üzerinde kapşon ekleyin. (Kapşonlu bir üstten ya da internetten yardım alabilirsiniz.) Kapşonu ön ortadan itibaren yaka açıklığına sıfırlayın. Bu durumda kapşonun omuz ve yaka açıklığı ile birleştiği noktada bir boşluk oluşacaktır. Bu kısmı dikerken de kapatabilirsiniz, patron üzerinde de yapabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuştur. Vakit bulabilirsem çizim de eklemeye çalışırım. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifiniz için teşekkür ederim. Bende öyle tahmin etmiştim.Ama yaka açıklığı kısmını anlayamadım. Neyse denemeden bilemem sanırım .En kısa zamanda bir boşluğumda denemeyi düşünüyorum. Aklımda unutmadım :)

      Sil
  4. Sevgili arkadaşım,bloğunuzu göreli bir hafta oldu. Yaptıklarınız mükemmel,harika olmuş. Ellerinize sağlık,mutlu ve sağlıklı günlerde kullanın.
    Yukarıda ki mont hakkında ustalardan cevap istemişsiniz, ben usta değilim. Ama kızımın kırmızı renkte bunun aynı vardı(amcası antalyadan almış) bir ay önce vakfa verdim maalesef😖.elimde olsaydı detay resim çeker yollardım.
    Esas yorum nedenime gelelim:
    1-omuzlar dikişli
    2-Belde iç tarafindan,düğme var. Bunda da resme dikkatli bakılırsa belindeki düğme fark ediliyor
    3-Belin yukarısında ki birikme için;iç tarafindan bebek zıbınlarındaki gibi çift kat( iki ucu içerden sabitlenmis) İPİ yan dikiste bıraktığınız boşluktan geçirip arkadan dolayip diğer kolun altındaki düğmeye takiyorsunuz. Resme dikkat edilirse sol kol altında bir düğme var. Uzunca bir bitir yapıp arkadan doluyorsunuz yani.
    4-Şapkanın arkaya gelen kısmını da ön parçası ile kesip(bütün olarak)omuz dikisinden 1-2 cm aşağıdan arkaya sırtına dikiyorsunuz.
    Hatırladıklarım bunlar. Bende kızımla aynı beden olduğum için arada giyerdim. İnşallah geç kalmamış ve yardımcı olabilmisimdir. Şimdiden kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde ön parçaları eşit değil di.
      Düzeltme :Yazıda bitir çıkmış, birit olacak

      Sil
    2. Birde ön parçaları eşit değil di.
      Düzeltme :Yazıda bitir çıkmış, birit olacak

      Sil
    3. Uzun uzun ayrıntılı anlatımınız için çok teşekkür ederim :) Ben henüz dkmedim bu modeli. Şimdi bu güzel anlatımınızdan sonra dikmek farz oldu :) Dikince mutlaka paylaşacağım buradan da. Tekrar teşekkür ederim.elleriniz dert görmesin :) Sevgilerimle.

      Sil