Sayfalar

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Şarap Fıçısından Barbekü (Mangal) Yapımı 2

Başlığa bakıpta hoppa bunlar daha önce de mi yaptılar bundan dediniz dimi :) Evet daha öncede yaptık :) 
O barbekü de BURADA :) 
O zamanlar bloga yazmıyordum o yüzden yapılış aşamalarını çekmemiştim. Yine eşimin emeği olan sandaye dönüşümü de burada :)

Önce fıçıyı bulduk , orta kısmından kesip açtık. 

Sonra nervürlü demir ile içine iskelet yaptık :) 


İskelet oluşunca ateş tuğlası döşemeye başladık :)


Tuğla döşemeye devam ...




Tamam tamam bütün işi eşim yaptı itiraf ediyorum :)


Tuğla döşendi bitti :)


İçi de pek geniş oldu :)


Heyy daha bitmedi ki :)


Sonra böyle güzel renklere boyandı . Renklere ben karar verdim. Çok yoruldum çook :) 


İşte böyle alev alev yaktık :)) 


Mangal sonrası patlıcan közlemeyi de ihmal etmedik :) 


Nasıl olmuş beğendiniz mi :) 
Ben öyle her yaptığımı her aldığımı koyuyorum buraya ya .Eşim de kim napsın senin yaptıklarını diyor :) Ben de öyle deme 100 küsur takipçim var diyorum :)) Ama es kaza blogumu açar da okursa her konum 1-2 yorum almış :D Bu mu senin blog diyecek .O yüzden onun emeği olan bu posta çok yorum istiyorum arkadaşlar :) Yüzsüzlük demeyin sakın , benimkilere yine yazmazsanız yazmayın da  , bu postta eşime rezil olmayayım :)) 
Not 1 : Üstteki yorum için yazılan kısım 10 yorumdan sonra kendini imha edecektir :P Sonra eşim "hadi len ordan oy ister gibi yorum mu istedin " demesin :D 
Not 2 : Fırsat bulduğumda birde balkon yenilememizi yazacağım :) 


17 yorum:

  1. Fikir güzel ama fıçıya acıdım...şarap fıçısını nereden buldunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim işyerimiz hurdacılara yakın .Bazen çok sağlam orjinal parçalar denk gelebiliyor :) Pahalı olduklarını bildiğimiz için bizde bulduğumuz zaman kaçırmadık :) İlk fıçı barbekümüzü sattık. Daha 1 kere kullanmıştık müşteri çıktı. Satılık değil dediysek te zorla satın aldı.Neyse yenisini yaparız nasılsa dedik ama yeni fıçı bulabilmemiz nerdeyse 3 yıl sürdü :) Ama sonunda muradımıza erdik.

      Sil
  2. Emek verilen her şey değerlidir, ilk yorumumu yanlış anlamayın fıçılardan bizde almak istiyoruz fiyatlarının yüksek olduğunu da biliyorum o yüzden yazdım.
    Anladığım kadarıyla eşiniz de marifetli, çalışması için kendisini tebrik ederim. Benim eşimde bahçemize tandır yapmıştı, bakmak isterseniz buyurun...http://turkanaozgu.blogspot.com.tr/2013/04/tandirda-tavuk.html
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlamadım sorun yok :) Tabii ki ilgi alanlarına göre değişebilir yapılanlar. Belki siz fıçı ile çok daha farklı bir şeyler yapabilirsiniz. Biz bunu bir başkası tamamen farklı bir şey yapar :) Eşim adına teşekkür ederim.
      Sizin blogunuzdayım şu an . Neler yapmışsınız neler. Gez gez bitiremedim :) Ellerinize sağlık. Tandırınız da çok güzel. Eşime göstereyim belki oda yapar bir tane.Bahçemiz müsait çünkü :)

      Sil
  3. Muhteşem bir babekü olmuş. Ve bu öncekinde daha güzel geldi bana. Rengine de bayıldım. Düşünsene tanyeri gibi olacak her yaktığınızda. Masmavi gökyüzünde güneşin batışı gibi. Ve meleklerin yeryüzüne yayılması gibi közlenmiş patlıcanlar, patlamış kestaneler sofranızı süsleyecek...
    Bayıldım, güle güle afiyetle kullanın inşallah:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Biz ailecek pek et ürünleri sevmeyiz.Ancak misafir falan olunca yakıyoruz ama o patlıcanlar yok mu :)) Beni benden alıyor. İnşallah bir gün nasip olurda yolun Kemer e düşerse beraber yeriz :))

      Sil
    2. Ay pardon pardon bi dakka kaçırmışım ben bunu yaaa.
      Benimseeelll, resmen çığlık çığlığa güldüm aaaaayyyyyyyyy :DDDDDDDD
      İlahi sana ömrün uuppuzun olsun e mi...
      "Ve meleklerin yeryüzüne yayılması gibi közlenmiş patlıcanlar, patlamış kestaneler..."
      Patlıcanlar ve kestaneler için fazlaca ruhani bir yaklaşım olmakla beraber meleklerin bu benzetmeden dolayı bir miktar gücenebileceklerini düşünüyorum :DDD

      Sil
  4. Yorruuummmm, yorum yazıyoruuuummm. Bak enişte çok yorum yazıyorum ben. Ohooo sen görmüyo olabilirsin ama üffüüüü bissürü yorumum var burda benim. Hem her bi yorum en az 10 ejderha gücünde, haberin yok mu senin. Eh be enişte sen de hiç anlamıyosun şu blog işlerinden :DD

    Kızım çok güldürdün beni Valla :D Allah'da seni bi ömür güldürsün inşallah :D
    Eniştenin ellerine sağlık, gerçekten başarılı bi iş çıkarmış :) Tepprrik ederiz kendilerini :))
    Of ne güzel
    Ama ben de Türkan'a katılıyorum açıkçası. Ben olsam orijinal halini muhafaza ederdim açıkçası. Ama ben olsaydım yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay öyle deme ben neler çekiyorum bir bilsen :D Hep köstek hep köstek :D
      Bu fıçıyla başka ne yapılabilir diye düşündüm ama aklıma gelmedi valla. Orjinal halini muhafaza etsek bir işimize yaramayacak ki :)) Biz onu vatana millete hayırlı mal (!) eyledik. Sen ne yapardın mesela bundan deyiver bakalım , belki bir fıçı daha bulursak yaparız .Belli mi olur :)

      Sil
    2. Eee muhtemelen benim odada kumaş fıçısı olurdu :)
      Şaka bi yana aklıma o kadar çok şey geliyor ki :)
      Ama eğer bir gün bir fıçı geçerse benimde elime, öyle mi yapsam böyle mi yapsam diye diye yine kumaş fıçısı olarak kalır :)
      Sen eline bi daha fıçı geçerse haber et, bi liste yapam sana :)

      Sil
    3. Benim hobi odamda (tamam havalanmaya gerek yok,kapalı balkonumda ) fıçı şeklinde kocaman bir plastik bidonum var :) İçine diktiklerimden artan kumaş parçalarını koyuyorum :) Çöp değilki onlar :)

      Sil
  5. Ilginc, hic aklima gelmezdi ficidan barbeku cikacagi. Disindaki ahsap kisim isinmiyor mu? Esinizin eline saglik. Ben de bulabilsem soyle bir fici, ben de de baska hayaller var.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Meri aslında o kısmı yazmayı unutmuşum . Ahşap ile döşediğimiz tuğra arasına (üst kısmı açarak) perlit denilen bir malzeme var .Ondan doldurduk. Isı yalıtımı için. Ve bingo . Hiç ısınmıyor ahşap.Hatta üzerinde saksıda çiçek bile var.İndirmiyoruz hiç . Tek kötü yanı mangalı kullandıkça ağız kısmından çıkan duman benim mis gibi seçtiğim boyayı kirletti :)

      Sil
  6. Yok artıııkkkk:)) Maşallah diyelim size ailecek, ne beceriklisiniz... Tadını çıkarın közlerin kebapların, sonuna kadar hak ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurtencim .Bu sabah oğlumu oynarken izledim biraz. O bile o kadar çok alakasız şeylerden birşeyler yapıyor ki :) Tamam dedim biz ailecek olduk :D Şhtık şahpaz olduk., Su şisesi ,pipet,dikiş makinası ayağı , yün ,ahşap çubuklar ,ahşap küpler,yastık ve aklıma gelmeyen bi sürü malzemeyle köprü yapmış :)) Robotu için yürüyen merdiven yapmış :)

      Sil
    2. Hayal gücü herşeydir. Aferim küçük delikanlıya.

      Sil