Sayfalar

18 Nisan 2014 Cuma

Rüyaların Dili Olsa

Bir çok rüyamı hatırlar kendi kendime yorumlamaya çalışırım.Gerçi bazıları çok saçma oluyor yorumlamaya değmiyor ama olsun :)
Misal Yüzüklerin Efendisi serisinin ilk filmini sinemada izledim. Akşamına ben yüzük taşıyıcısı olmuşum.Frodonun yerine kendimi gördüm. Kaçtım kaçtım sonra kocaman bir çukur açtım. Yüzüğü gömdüm .Sonra bi topuk , kaçtım gittim ordan :) Ama gollum hala peşimde falan :D
Neyse bunu geçelim :D
Garip olan size anlatmak istediğim eşimin rüyası . Bu aralar sanırım çok kötü haberler aldık minicik yavrularla ilgili. Bu haberler bizi daha da hassaslaştırdı sanırım.
Dün gece eşim rüyasında çekirdek ailemizi bir tepenin başında bir evde yaşarken görmüş. Havada nasıl soğukmuş. Bişeyler olmuş , sonra bir adam gelmiş biz oturacaktık bu evde çıkın diye yukarıdan aşağıya bişeyler atmaya başlamış. Sonra eşimde bişeyler atmış aşağıya. Sonrasını hatırlamıyor. Uyanmış .

Bugün ise işyerindeyken birisi gelmiş. Elinde bir gazete. Çocuğu hastaymış. Sigortanın karşılamadığı ilaçlar varmış. Para topluyormuş. Eşim düşünmüş ben adamı nerden tanıyorum diye.Bir miktar para vermiş. Adama ağlamaya başlamış.Miktar sanırım beklediğinden fazlaymış. Eşim adamın tipini beğenmemiş ama cuma günü hürmetine yine de vermiş.Aradan bir kaç saat geçtikten sonra o adamı nereden tanıdığı aklına gelmiş. Bağış için gelen adam rüyasında gördüğü kişinin ta kendisiymiş.

Şimdi bu rüyayı neye yormalı ? Hayır diyelim hayır olsun ama bence bunun bir anlamı var. Ama ne ? Keşke rüyaların dili olsaydı. Ya da ben onları daha iyi yorumlayabilseydim.
Rüyalarımla ilgili anlatmak istediğim bir kaç anı daha var ama onları d başka postta yazarım artık.

11 Nisan 2014 Cuma

Bu Aralar Ben ve Yeni İşler Yeni Makina :)

Bu aralar tatlı telaşlar içerisindeyim ben . Neler mi yapıyorum. Sabah kalkıp oğlanı okula bıraktıktan sonra 1 numaralı mesaiye gidiyorum. İşyerinde 4 e kadar çalıştıktan sonra oğlanı okuldan alıp 2 numaralı mesaiye başlıyorum. Akşam yemeği hazırla ye - topla-yıka-kurut derken oğlanın uyku saati geliyor. Onu uyuttuktan sonra 3 numaralı mesai başlıyor benim için. Ertesi günün hazırlıkları .Öğlen yemeği için hazırlık - makinaya çamaşır-ütü vs :)
Bunların hepsini layıkıyla yaptıktan sonra günün kalan bir kaç saati de benim oluyor :) İşte o güzel saatlerde de ya dikiş dikiyorum (-dum makinam bozulana kadar ) yada kitap okuyorum .Fakat bu aralar o saaatlerimde dolu . Ama güzel bir şey için . Oğlum ve sınıf arkadaşları için 23 Nisan kostümleri hazırlıyorum.
Kostüm için kumaş alımı -çocukların ölçüleri - kumaşın kesimi derken 15 günü yedik :) Bakalım yetişecekmi.
Ama güzel bir haber yeni dikiş makinamı aldım .Artık onun hevesiyle 2-3 gecede bitiririm ben dikiş işlerini :))
Kostümümüz kedi kostümü. Tüm çocuklara siyah tulum şeklinde önden fermuarlı tulumlar dikiyorum.
Kız çocuklarına rengarenk tüllerden tütü etek olacak extra. Oğlanlarında boyunlarına rengarenk tüllerden papyon olacak bakalım :) Ayaklarına da siyah pisipisiler :)) Bakalım nasıl olacak :))

Bu yavru kedicik benimki :) Eminim diğer kediciklerde bu kadar sevimli olacaklar kostümleri içerisinde :)



Bu arada alttaki penye kumaşları da oğlum için aldım. Ama henüz yoğunluktan ve makinamın olmayışından dolayı dikemedim :) Umarım 24 nisan itibariyle evdeki kumaş stoğuna bir el atabilirim :) Bunlar cici yazlık pijama olacaklar oğlum için. 



Daha sonrası için planlarım neler. Erkek çocukları için özel bişeyler dikmek istiyorum. Pijama olur pantalon olur , tişört olur.Kendim için de bişeyler dikicem tabiyki .Her ne kadar sıradan şeyler giysemde , farklı herkeste olmayan kıyafetleri seviyorum. Bakalım zaman ne gösterecek :) 

Makinam mi yok yok o başka postta hele biraz kullanayım özellerini öğreneyim ondan sonra ayrıntılı yazıcam :) 
Tamam hadi çok merak ettiyseniz :)) 


7 Nisan 2014 Pazartesi

Katılmadım Ama Takipteydim :) Heyecanlı Çekirgeler Etkinliği :)

Severek takip ettiğim blogger İrem Hanım'ın başlatmış olduğu heyecanlı çekirgeler etkinliği bitti. Ben etkinliğe katılmadım. Zira o kadar becerikli değilim. Ama henüz :) Basit bir kalıptan farklı tasarımlar ortaya çıkaracak kadar da yeteneğim yok :)) Ama bende heyecanla takip ettim etkinliği. Bitmesini merakla bekledim.Sonunda bitti. Gömlekler bluzlar yayınlandı.
Ben her birini çok beğendim. Bazılarına hakikaten aynı kalıp mı dedim :)
Kısacası çok çok verimli bir etkinlik oldu. Katılan tüm arkadaşları tebrik ediyorum.Hem güzel dikişleri için hemde benim gibi acemilere ilham oldukları için. Şimdi ben bu linki buraya neden koydum sanıyorsunuz. Sadece size göstermek için mi (ki beni izleyen hemen hemen tüm arkadaşlar kendikdik.com u izliyordur zaten :) ) Tabiyki hayır :)
Buraya koydum çünkü çok beğendiğim model var. Esinleneceğim şurası bende şöyle yapayım diyeceğim çok örnek var :) İrem Hanım'ın blogu çok aktif. Ben ayda yılda bir yazabiliyorum .Onun için linkler burada daha güvende. Kaybolmazlar hemen bulunurlar :))


http://www.kendindik.com/2014/03/tek-kalip-onlarca-farkli-tasarim.html  Etkinliğin başlama hikayesi :)

http://www.kendindik.com/2014/04/heyecanli-cekirgeler-etkinliginde-sona.html  Etkinlik devam ediyor :)

http://www.kendindik.com/2014/04/heyecanli-cekirgeleriz-biz.html  Etkinlik bitti.Dikkat bol bol güzel foto içerir :)

Aslında bir kaç fotoğraf koymak isterdim ama haberleri olmadığı için izinsiz koymayı uygun bulmadım.En iyisi siz gidip etkinliğe katılan arkadaşların diktiği birbirinden güzel kıyafetlere bakın :))