Sayfalar

18 Temmuz 2014 Cuma

Oruç Sadece Aç Kalmak mı ?

   


  Bu konularda ahkam kesecek haddi hiç bir zaman kendimde göremem .Rabbim de göstermesin. Hiç bir konuda sivrilik yapmayı sevmem. Hele ki ibadet konusunda. Elimden geldiğince yaşamaya çalışırım , yaşayabildiğim kadarıyla. Fakat bunu da yazmadan geçemedim.

        Oruç tutuyoruz . Allah kabul etsin . Ama oruç tutarken hakkını da vermek lazım. Oruç sadece aç kalmak değil. Sadece bedenimizi terbiye etmek değil mesele. Ruhumuzu da arındırmalıyız. Gerçi elbette ki sadece bu aya mahsus değil ama bu mübarek ramazan ayında daha bir özen göstermek lazım sanki.

           Bugün sabah işe gelirken arabamın arkasına tanımadığım birisi arabasını park etmiş. Öyle düşüncesizce yapmış ki bunu yanımda başka araç olduğu için benim çıkmama imkan yok. Bekledim , biraz daha bekledim gelen giden yok . Aracın camları açık anahtarı üzerinde (ne kadar cesur insanlar var ) .Aracın kornasına bastım .Bekledim yine gelen yok . Tekrar tekrar bastım. (ki ben hayatta trafikte bile korna kullanmam) 13 senelik ehliyetim var. 13 defa kornaya bastıysam 5-6  tanesi bugün bastığımdır)
Haliyle sinirlendim tabi.Nerdeyse binip arabayı kendim alıcaktım ileriye. Neyseki geldi sahibi.Gençten bir çocuk. Kızdım bağırdım ," böyle araba mı konur kardeşim" diye.Çocuk "Haklısın abla "dedi. "5 dk lığına koymuştum -anahtarı da üzerindeydi "dedi. (sanki ben almak zorundayım ileri)
İşte o an daha çok kızdım ."Ben oruçlu oruçlu bu sıcak havada sizi beklemek zorunda mıyım  " diye bir cümle çıkıverdi ağzımdan nasıl olduğunu anlamadan. Çıktığı an pişman oldum ama iş işten geçti.
"Kusura bakmayın" dedi çocuk ,bindi gitti.
O andan itibaren kızdım kendime.
-Hani ibadet de kabahat te gizliydi.
-Hani oruçlu kişi daha anlayışlı daha sakin olmalıydı.
          Mesele aç kalarak bedeni terbiye etmek değil ki ,ruhunu da dizginleyebilmek. Kafama dank etti ama geçmiş ola :) Kendi kendime "kızım nerde kaldı senin tuttuğun oruç / azcık sevap kazandın onu da 2 dk da harcadın " dedim :))
           Aslında hiç bir zaman fevri bir insan değilim , sert çıkışlarım olmaz. Kolay sinirlerim ama kendimi dizginlerim. Kolay kolay kimseye ağzımdan kötü söz çıkmaz. Hele ki ağız dalaşına hiç giremem .
Hal böyleyken nasıl oldu anlamadım / yada bu yazıyı yazmama vesile olacakmış demekki diyerek konumu kapatıyorum. En azından kendi adıma bundan sonra daha dikkatli olacağım.
          Mübarek ramazan ayının son 10 gününe girerken kalan günleri de hakkıyla yaşamayı nasip etsin rabbim .Sizlere de sağlıklı bereketli , hayırlı ramazanlar diliyorum.

Önce kendime kızdım , sonra affettim , bi daha yapmıycam diye söz aldım /verdim , şimdi de azıcık güldüreyim kendimi :) Hadi sizde gülün :)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder